fbpx

In Flanders Fields.

Een zacht briesje, prikkelende lentezon en een helblauwe hemel. Dat moesten de ingrediënten worden van een gravelrit door het Heuvelland, waar klaprozen en witte kruisen doen herinneren aan de Grote Oorlog en waar de Kemmelberg trots zijn landschap overschouwt. Het is ook hier dat God zelf is opgegroeid en waar Hij zijn eerste versnelling hoger schakelde.

Plaats van afspraak is Café De La Grand Place in Ploegsteert, de zaak die Zijn ouders jarenlang uitbaatten en waar Zijn ziel nog door de kamer dwaalt. Frank Vandenbroucke is hier nooit weggeweest en het lijkt wel alsof zijn schaduw vandaag over ons neerdaalt. De lucht is grijs, de wind guur en het regent oude wijven.

We zijn in internationaal gezelschap vandaag. Belgen, Nederlanders, Italianen, een Brit en een Zuid-Afrikaan die in Australië woont. Laatstgenoemde staat beter bekend als Ryan Flinn, mede-eigenaar van Curve cycling dat state-of-the-art titanium fietsen bouwt en zijn indrukwekkende testvloot vandaag ter beschikking stelt.

De kledij voor deze tocht wordt voorzien door Sportful, die met enige trots zijn gloednieuwe Supergiara lijn komt voorstellen. Een lijn met opvallende kleuren en een lekker comfortabele pasvorm die perfect tot zijn recht komt op het gravel van de ondertussen legendarische Plugstreets rond Ploegsteert.

Maar Vlaanderen blijft Vlaanderen en het is niet voor niets dat de beschermende kledij van Sportful de naam ‘Fiandre’ – Italiaans voor Vlaanderen – draagt. We hullen onze olijfgroene Supergiara kit in zwarte Fiandre regenjassen en onder leiding van ultrafietser Kristof Allegaert trekken we erop uit. “Ritten in weer zoals vandaag zorgen voor de mooiste vertellingen achteraf”, fluistert Kristof in mijn oor waarna hij fors aanzet en ons gidst langs Gods wegen.

Een Kemmelberg, 2 koffiestops, 4 Plugstreets en 12.000 liter regen later meren we weer aan in Café De La Grand Place. Ontredderd, uitgeput en muisstil zou je dan denken. Niets is minder waar. De grijns op ieders gezicht en het geluid van klinkende glazen verraden een heroïsche sfeer en een rit om niet gauw te vergeten.

God was mild vandaag.

Credits
Foto’s door Poci’s
Support door Sportful, Curve, Café De La Grand Place

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply