fbpx

LINDA of de queeste naar perfectie

Bij Sportful gaat geen enkel product voorbij aan het alziend oog van Linda Bellio. Het voorbije decennium had ze een hand in nagenoeg alle ontwikkelingen en innovaties van de Sportful-producten.

In één van de gangen van het Sportful-hoofdkwartier prijkt een grote glazen wand. Aan de andere kant zijn een tiental naaisters aan het werk. Eén iemand loopt van hot naar her, houdt plots halt bij één van haar collega’s, slaat een kort praatje, graait een stukje stof mee dat net is afgewerkt en loopt weer verder. Zij is Linda Bellio, verantwoordelijk voor productontwikkeling van de Sportful-collectie en de outfits van de ploegen die door Sportful worden gesponsord. In 2019 zijn dat naast het Bora-Hansgrohe van Sagan ook het Bahrain-Merida van Nibali. Linda heeft een opmerkelijk traject afgelegd. In de jaren tachtig werkte ze nog voor het Italiaanse modemerk Fiorucci. Het voorbije decennium is ze het kroonjuweel van Manifattura Valcismon en had ze een hand in alle innovaties binnen de collectie. “Ze weet alles over de producten en komt altijd met creatieve oplossingen”.

Creativiteit & functionaliteit

“Ik probeer in elk nieuw product altijd creativiteit met functionaliteit te verzoenen”, steekt Linda van wal. “Ik ben veeleisend, ja. Maar dat zijn de grote kampioenen met wie ik werk ook. Zo hoort het wil je tot iets vernieuwend en tot een beter product komen.” Het traject om tot een eindproduct te komen, duurt overigens zo’n anderhalf jaar. “Net omdat we niets aan het toeval overlaten. Wij maken, testen, verzamelen feedback, passen aan, testen opnieuw enzovoort. Het is soms a never ending story. Maar zo moet het gewoon. Ik mag zeggen dat ik in alles wat ik doe streef naar de perfectie.” Eigenlijk zijn er volgens Linda niet zoveel verschillen tussen de modewereld en die van het wielrennen. “Wielrennen is fashion geworden, niet? Als ik kijk naar de voorbije tien jaar: er is zo-véél veranderd. En geloof me, er is nog véél marge om door te gaan ontwikkelen. Er zit nog veel in de pijplijn.” En dan trilt Linda’s smartphone. Een belletje vanuit Mallorca, vanuit de ploegstage van Bora-Hansgrohe. De wereldkampioen himself heeft enkele vragen over één van de shirts. “Ik bekijk het meteen”, antwoordt ze. En weg is Linda, gejaagd door de eeuwige zoektocht naar de perfecte fietskleding.    

Credits
Foto’s: Augustus Farmer

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply