fbpx

What the Suck!?

Na mijn tocht door de Vlaamse Ardennen plof ik op de passagiers stoel van mijn auto neer. Terwijl ik het zweet van mijn voorhoofd veeg zie ik het, de schim die mij zojuist op één van de laatste heuvels van de dag voorbij vloog, staat naast mij geparkeerd. Met enige jaloezie kijk ik naar zijn auto. Dju… sneller op de fiets, en ook nog eens een mooiere auto. De renner is ondertussen bezig zijn fiets boven op de auto te plaatsen. ‘’What the fuck!?’’ Hij monteert zijn, naar mijn inschatting toch, peperdure racefiets op het dak door middel van zuignappen? Is dit wel betrouwbaar? Daar wil ik meer over weten!

We voelen Chuck Casagrande, eigenaar van het Amerikaanse merk SeaSucker aan de tand terwijl hij de bult van melden (te voet) omhoog krasselt. “Da’s hier verdomd steil, man!” We zijn dus op de Koppenberg, de steilste helling in de Vlaamse Ardennen. Naast ondernemer en wielergek is Chuck uitvinder van beroep, tot op vandaag vond hij maar liefst 200 (!) producten uit. Niet zonder succes. Eén van die producten ‘kleeft’ – dat mag je letterlijk nemen. Seasucker, is een fietsdrager die werkt op basis van vacuümtechnologie.

Sinds 2005 is Seasucker actief. Het familiebedrijf opereert vanuit de Amerikaanse staat Florida. “Alles wordt bij ons ontwikkeld én gemaakt, onder hetzelfde dak van ons hoofdkwartier in Bradenton in Florida. En daar ben ik best trots op”, aldus Chuck die terugblikt op die beginjaren. “In die tijd maakten we enkel producten voor gebruik op zee. Het paradepaardje was een montagesysteem dat op boten werd gebruikt. Basis van het systeem was vacuümtechnologie.”

In 2009 begon het bij Chuck en co te dagen dat die succesvolle vacuümtechnologie misschien ook andere toepassingen verdiende dan alleen maar in de scheepvaart. En dus deed Seasucker zijn entree in de fietssector. “We ontwikkelden een nieuw systeem van fietsdragers want in de bestaande systemen zagen we te veel gemiste kansen. Vooral toen ik zelf begon te mountainbiken, merkte ik dat er dringend een alternatief op de markt moest komen. De oplossing lag voor de hand: het vacuümmontagesysteem dat we al toepasten in onze producten voor de scheepvaart vertalen naar de fietsmarkt.”

Toen SeaSucker de fietsmark betrad waren er in eerste instantie vooral veer vooroordelen. “Ja, ik weet het”, knikt Chuck. “De mensen konden er niet bij dat je met een systeem van zuignappen een fiets stabiel op je dak kon transporteren. En wat bij hogere snelheden? Zou die dure racefiets er op de autosnelweg niet af denderen?

Team Jumbo-Visma tijdens Parijs Roubaix. Het team maakt sinds dit jaar gebruik van SeaSucker dakdragers.

Het mooiste compliment kreeg ik ooit van Axel Merckx. Diens team, Axeon Cycling, gebruikt ook Seasucker. Toen het peloton in 2015 over een erbarmelijk slechte weg in de Ronde van Californië moest, verloren meerdere wagens de teamfietsen die op het dak. stonden geposteerd. Het was een catastrofe! Maar niet de wagen van Axels ploeg: de fietsen bleven netjes en stabiel op het dak van de wagen staan! (Grijnst) Sinds die dag is Axel een onvoorwaardelijke fan van ons product. Je moet de Seasucker hebben geprobeerd en dan wil je nooit meer terug… The proof of the pudding is in the eating. (Lacht)”

Credits
Foto’s en tekst in samenwerking met: Grinta! / Bryan Voet

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply